Trifocal (Akıllı Lens)

Trifocal (Akıllı Lens)

Akıllı lens, katarakt ameliyatına uygun olan hastalar için kullanılmaktadır. Yalnızca tek bir odak problemine değil çoklu problemlerin çözümüne olanak sağlamaktadır. Üç odaklı göz içi lenslerdir. Gözü lazer tedavisine uygun olmayan göz kısma kusurlarına sahip hastalarda uygulanmaktadır.

Akıllı Lens Zararlı mıdır?

Bu lensler genelde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Yüksek hasta memnuniyeti sağlamaktadır. Fakat her göz için uygun değildir. Uygun olmayan gözlere takılmaları durumunda hastaya faydadan çok zarar verebilmektedir.

Göz İçi Lenslerle Kontakt Lenslerin Farkı Var mıdır?

Göz içi lens katarakt gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Göz içindeki doğal lenslerin yerine özel teknoloji ile üretilmekte olan protez lenslerin yerleştirilmesi işlemidir. Kontakt lens, korneaya takılmakta ve göz bebeğini tamamen kaplamaktadır. Gözlüğe alternatif olarak kullanılmaktadır.

Göz İçi Lens Kalıcı Lens midir?

Akıllı lensler kalıcıdır. Göz içi mercekler ile birlikte hastanın göz numarası sabitlenmektedir. Mercekler göze bir defa yerleştirildikten sonra hasta bunları ömrünün sonuna kadar kullanmaktadır.

Göz İçi (Kalıcı) Lenslerin Avantajları Nelerdir?

Uzak görme kalitesi oldukça yüksektir. Aynı zamanda gece ışığı dağılması gibi sorunlara neden olmamaktadır. Maliyet açısından bakıldığında ise en uygun lensler arasında yer almaktadır. Retina sorunları, sarı nokta hastalığı, ileri göz tansiyonu gibi sorunlarda bu lensler tercih edilmektedir. Bununla birlikte ömür sonuna kadar kullanılabilmekte olan lenslerdir.

Göz İçi (Kalıcı) Lenslerin Dezavantajları Nelerdir?

Göz içi (kalıcı) lenslerin dezavantajları da bulunmaktadır. Öncelikle uygun olmayan bir göze takılmaması gerekmektedir. Eğer uygun olmayan bir göze takılır ise görme kalitesinin düşüklüğüne, ışık parlamasına, gece göz kamaşmasına veya buna benzer pek çok soruna yol açabilmektedir. Bundan dolayı hastanın doğru bir şekilde muayene edilmesi ve doğru işlemlerin gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Akıllı Lensleri Kaç Türü Vardır?

İki odaklı lens ve üç odaklı lens olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Bifokal Lens (İki Odaklı)

Işığı uzak ve yakın mesafeye odaklayabilmektedir. Böylelikle bu lens ile hastalar yakını ve uzağı görebilmektedir.

Trifokal Lens (Üç Odaklı)

Uzak, orta ve yakın mesafelere odaklanmakta olan lenstir. İki odaklı lenslerde olan orta mesafeyi bulanık görme sorununu ortadan kaldırmaktadır.

Akıllı Mercekler Nasıl Çalışır?

Akıllı mercekler, göze yakın, orta ve uzak mesafelerden giren ışığı kırmaktadır. Bununla birlikte retinadaki tek bir odak noktasına odaklayarak çalışmaktadır. Bu durumda tek bir lensle yakın, orta ve uzak mesafelerdeki nesnelere eş odaklanmayı sağlamaktadır.

Akıllı Mercekler Kimler İçin Uygundur?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bu lenslerin uygulandığı yaş aralığı genişletilmektedir. Ön plana çıkanlar arasında yakın ve uzak mesafe için gözlük kullanmak istemeyen 40 yaş üzeri hastalardır. Bunun yanı sıra az görüşe sahip olan katarakt adayları da yer almaktadır.

Akıllı Mercekler Takıldıktan Sonra Değiştirilebilir mi?

Önemli bir sorun yok ise değiştirilmesi önerilmemektedir.

Akıllı Lens Ameliyatı Neden Yapılır?

Kataraktı olan hastalara için uygun görülmektedir. Aynı zamanda uzak veya yakını görmekte sorun yaşayan ancak gözlük kullanmak istemeyen hastalara da uygulanmaktadır.

Akıllı Lens Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ağrısız bir işlemdir. Gözün içerisinde yer alan doğal lens çıkarıldıktan sonra yerine takılmaktadır.

Akıllı Lens Ameliyatı Zararları Nelerdir?

Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Fakat her göz için uygun görülmemektedir. Uygun göze yapılması gerekmektedir.

Akıllı Lens Ameliyatından Sonra Bulanık Görme Normal Midir?

Beklenen bir durumdur ve normal kabul edilmektedir.

Akıllı Lens Ameliyatından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hastanın dinlenmesi ve ağır fiziksel aktivitelerden uzak durması gerekmektedir. Bandajlar açıldığında su ile temastan kaçınmalıdır.

Whatsapp