Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti)
Göz kapağı estetiği, blefaroplasti ismi ile de bilinmektedir. Zaman içerisinde farklı nedenlerden dolayı göz kapaklarında oluşan deformasyonların giderilmesi için uygulanmakta olan estetik bir işlemdir. Özellikle ilerleyen yaş ile birlikte göz kapaklarında oluşan deformasyon sarkmalara neden olabilmektedir.
Göz Kapağı Ameliyatı Neden Yapılır?
Göz kapağı estetiği alt ve üst göz kapaklarında meydana gelen deformasyonlardan dolayı yapılmaktadır. Bu deformasyonlar genelde ilerleyen yaştan dolayı oluşum göstermektedir. Bunun yanı sıra kaza ve travma dolayısıyla da oluşum gösterebilmektedir. Özellikle üst kapağın sarkması hem estetik görünümü azaltmakta hem de görüş alanını daraltmaktadır.
Göz Kapağı Düşmesi Neden Olur?
Göz kapağı düşmesi, yaş ile birlikte cildin elastikiyetini kaybetmesinden dolayı oluşum göstermektedir. Böyle bir durumda ise üst göz kapağı düşmeye başlamakta ve hastanın estetik anlamda görünüme olumsuz etki etmektedir. Aynı zamanda hastanın görüş alanını kısıtlamaya başlamaktadır. Bundan dolayı da göz kapağı estetiği uygulanmaktadır.
Göz Kapağı Düşüklüğü Genetik midir?
Göz kapağının düşük olması hastaların bazılarında genetik etkenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Zaten düşük olan göz kapakları, pek çok farklı etken ile birlikte daha fazla deformasyona uğramakta ve hastanın estetik görünümünü bozmaktadır. Böylelikle hastanın estetik anlamda olumsuz bir görünüme neden olmasını sağlamaktadır.
Bebeklerde Göz Kapağı Düşüklüğü
Doğumdan sonra veya ilk yıl içerisinde bebeklerde oluşan göz kapağı düşüklüğü durumuna pitoz ismi verilmektedir. Bu durum göz kapağını kaldırmakta olan kastan kaynaklanmakta olan bir durumdur. Aynı zamanda göz kapağındaki sinir sorunu da bu sarkmanın oluşmasına neden olabilmektedir.
Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi Nasıl Olur?
Göz kapağında oluşum gösteren düşüklüğün tedavisi estetik bir operasyon ile giderilmektedir. Hem üst göz kapağına hem de alt göz kapağına ayrı ayrı estetik işlemler uygulanabilmektedir. Böylelikle iki tarafta da oluşum düşüklükler giderilerek hastaya daha genç bir görünüm kazandırılmaktadır.
Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Göz kapağı ameliyatı hem üst göz kapağına hem de alt göz kapağına ayrı ayrı uygulanabilmektedir. Oldukça kısa sürede bitirilmekte olan bir işlemdir. Genel anestezi altında yapılmakta ve hastanın göz kapaklarında bulunan deformasyonlar giderilmektedir.
Üst Göz Kapağı Ameliyatı
Üst göz kapağı ameliyatı, gözün üst kısmında meydana gelen sarkmalardan dolayı yapılmaktadır. Bu sarkmalar hem genetik hem de yaştan dolayı oluşmaktadır. Zaman içerisinde daha çok sarkarak hastanın görüş alanını da kapatmaktadır. Böyle bir durumda ise oluşan deri fazlalıkları ameliyat ile birlikte alınmaktadır.
Alt Göz Kapağı Ameliyatı
Alt göz kapağı ameliyatı, gözün alt kısmında oluşan torbalanmaların alınması için uygulanmaktadır. Ameliyat ortalama 1 saat sürmektedir. Fakat hastaya uygulanacak işlemin detaylarına bağlı olarak bu süre uzayabilmektedir.
Göz Kapağı Estetiği Ameliyatından Sonra İyileşme Süreci
Hastaların büyük bir kısmı ortalama 10 ile 14 gün içerisinde iyileşme göstermektedir. Tamamen iyileşme ise birkaç ayı bulabilmektedir. Kısa süre içerisinde iyileşme gösterebilmekte ve hasta günlük hayatına dönebilmektedir.
Blefaroplasti Ameliyatından Sonra Görme Problemi Oluşur mu?
Nadiren rastlanmakta olan bir durumdur. Genelde böyle bir durum ile karşılaşılmaz. Yalnızca ameliyat sırasında göz içine kanama buna neden olabilmektedir.
Göz Kapağı Estetiği Kalıcı mıdır?
Çok uzun yıllar boyu kalıcı bir etkisi bulunmaktadır. Sadece çok ileri yaşlarda yeniden oluşum gösterebilmektedir. Böyle bir durumda ise yeniden ameliyat yaptırılabilmektedir.
Göz Kapaklarındaki Belirtilerle Başlayan Hastalıklar
Göz kapağında oluşan hastalıklar arasında arpacık, şalazyon, blefarit, entropion, ektropion, ptosiz bulunmaktadır. Bu hastalıklar göz kapaklarında belli başlı belirtilere yol açabilmektedir.